Print Page | Close Window

HCL Placement Paper 3 2003

Printed From: Discussions World
Category: JOBS @ DISCUSSIONSWORLD.COM
Forum Name: HCL PLACEMENT PAPERS / HCL INTERVIEW QUESTIONS
Forum Discription: Know more about HCL - Its profile, placement papers, interview questions, experiences, new updates etc. Only for Vyom Members. Check Daily.
URL: http://www.discussionsworld.com/forum_posts.asp?TID=262
Printed Date: 24Oct2017 at 7:17am


Topic: HCL Placement Paper 3 2003
Posted By: rakesh_sahu
Subject: HCL Placement Paper 3 2003
Date Posted: 27Jun2006 at 6:17pm
HCL Latest Fresher Placement Question Paper 3 2003

1. Which of the following involves context switch,

(a) system call
(b) priviliged instruction
(c) floating poitnt exception
(d) all the above
(e) none of the above

Ans: (a)


2. In OST, terminal emulation is done in

(a) sessions layer
(b) application layer
(c) presentation layer
(d) transport layer

Ans: (b)


3. For a 25MHz processor , what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,

(a)120 nano secs
(b)120 micro secs
(c)75 nano secs
(d)75 micro secs


4. For 1 MB memory, the number of address lines required,

(a)11
(b)16
(c)22
(d) 24

Ans. (b)

HCL Latest Fresher Engineer Placement Sample Question Paper 3 2003



5. Semaphore is used for

(a) synchronization
(b) dead-lock avoidence
(c) box
(d) none

Ans. (a)


6. Which holds true for the following statement

class c: public A, public B

a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none

Ans. (a)


7. Question related to java


8. OLE is used in

a) inter connection in unix
b) interconnection in WINDOWS
c) interconnection in WINDOWS NT


9. Convert a given HEX number to OCTAL


10. Macros and function are related in what aspect?

(a)recursion
(b)varying no of arguments
(c)hypochecking
(d)type declaration


11.Preproconia.. does not do which one of the following

(a) macro
(b) conditional compliclation
(c) in type checking
(d) including load file

Ans. (c)


12. Piggy backing is a technique for

a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) retransmition

Ans. (c)


13. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits

(a) -128
(b) -255
(c) -127
(d) 0


14. There is an employer table with key fields as employer number data
in every n'th row are needed for a simple following queries will get required results.

(a) select A employee number from employee A , where exists from employee B where A employee no. >= B
employee having (count(*) mod n)=0
(b) select employee number from employe A, employe B where A employe number>=B employ number
group by employee number having(count(*) mod n=0 )
(c) both (a) &a


-------------
http://www.jobsassist.com/ads/redir.asp?adv=1004 - Post your resume now to apply for all the freshers jobs.

<a href="http://www.onestoptesting.com/" ta



Print Page | Close Window